Републичко такмичење из српског језика и језичке културе

Ученица седмог разреда Софија Алексић данас је отпутовала у Тршић да би учествовала на Републичком такмичењу из српског језика и језичке културе. Ово није први пут да наша школа, иако мала, има свог представника на овом нивоу. Поносни смо што се традиција наставља.

 

Софија, срећно!

Присуство свечаној церемонији обележавања Дана школе ,,Живан Маричић” из Жиче

Директор и колегинице наше школе присуствовали су свечаној церемонији обележавања Дана школе ,,Живан Маричић” из Жиче.
Већ дуги низ година наше школе негују професионалну сарадњу и удружују се у реализацији амбијенталних активности приликом којих наши ученици стварају и негују међусобна пријатељства.
Приредба коју су колеге из Жиче припремиле носи назив ,,Музичко путовање”. Током приредбе, талентовани ученици представили су своје вештине свирања инструмената, хорског певања и соло извођења. Уз заједничку песму, свирку и игру са својим наставницима дочарали су део стваралачке атмосфере коју у школи негују већ дуго времена и по којој су познати у широј просветној заједници. Током прославе дана школе, били смо у прилици да се дружимо са колегама, начелницом Школске управе Краљево и родитељима ученика. Радујемо се наставку сарадње и новим активностима које планирамо заједно да спроведемо.