Добродошли на званичну веб презентацију Основне школе „Јосиф Панчић”

Дешавања

Брошура за упис ученика у први разред 2023-2024. године

Машинско техничка школа “14. Октобар” врши упис ученика у трогодишњим и четворогодишњим образовним профилима у подручју рада машинствa, геодезије и грађевинарства и текстилства и кожарства.
Више о овој школи, образовним профилима и плану уписа можете погледати на:

– сајту школе: Машинско техничка школа “14. Октобар” 

-видеу: Машинско техничка школа “14. Октобар”

Дани краљице Јелене 2023.

У оквиру Дана краљице Јелене , ученици млађих разреда из Брвеника су са учитељицама Јеленом Секулић и Слађаном Викосављевић , учествовали на тродневној радоници.
Рађен је мозаик од каменчића – портрет краља Милутина.
Радионице су имале едукативан и забаван карактер. Деца су била веома мотивисана и инспирисана за рад.
Ово је још један вид овогодишње сарадње наших одељења са установама и институцијама у нашој општини.

Такмичења и награде у 2023. години

Наша школа је школа са малим бројем одељења и ученика,али то нас не омета у учествовању на разним такмичењима и у освајању диплома и награда на свим нивоима школских такмичења, од школских, преко општинских, окружних и на крају републичких.Тако и ове године наша школа се може похвалити одличним резултатима својих ученика свих разреда као и успесима предметних наставника и учитеља.Поводом тога школа је организовала доделу диплома и награда свим ученицима и наставницима који су учествовали у такмичењима (математика, српски језик и књижевност,
хемија, географија, биологија, историја, техника и технологија,ликовна култура).
Овај свечани догађај је забележила и локална телевизија.
Честитамо свим добитницима,али и свим осталим наставницима и ученицима који су на било који начин допринели промовисању наше школе и пружили подршку и разумевање .
Заједно можемо све.

Последњи дан школе за осмаке

После последњег школског звона и редовне наставе, ученици 8. разреда су одлучили да последње школско дружење буде у природи, па су направилу мали излет. Овом приликом су учествовали и неколико родитеља. Леп провод осмаци!

Сајам науке

30. маја од 13 до 15 часова одржан је Сајам науке у оквиру пројекта СТЕМ, под називом “Школе за чистији ваздух” у сарадњи са УНИЦЕФ-ом, у коме су учествовале наша школа као домаћим, основне школе “Сутјеска” и “Рашка” из Рашке као гости.
Наша школа је изашла са пет пројеката и више различитих садржаја, углавном експерименталних и изложбеним. Такође и ученици из других школа су имали своје презентације.
У пројектима и другим активностима учествовали су ученици од 5 до 8. разреда и предметни наставници из информатике,технике и технологије, биологије, географије, хемије, математике и енглеског језика.
Сајам је био одлично посећен и сви учесници сајма су показали велико задовољство. Овај догађај је забележила и локална телевизија.
На крају, добили смо честитке од посетиоца и координатора из УНИЦЕФ-а за одличну реализацију.

Ученици 8. разреда

“Кад зазвони последње школско звоно, огласиће за нас крај оно”, део је поруке ученика 8.разреда .
Поводом завршетка осмогодишњег школовања , ученици су са својом разредном Милицом Д. направили пано у холу школе под називом “До неког следећег сусрета”, а са порукама и за све ученике школе (Генерацијама иза нас) којима поручују да је образовање врло важно као и другарство.

Сајам науке у нашој школи

Позивамо све школе са општине, родитеље ученика, представнике локалне самоуправе, привреде и опште грађанство да присуствују Сајму науке који се одржава 30. Маја у ОШ “Јосиф Панчић” Баљевац у времену од 13-14:30 часова.
Сајам науке у оквиру овог УНИЦЕФ-овог пројекта је одлична прилика да се прослави вишемесечни труд и рад на пројектима, као и да се ученици, њихови родитељи и наши суграђани упознају са занимљивим темама из подручја екологије, загађења ваздуха и СТЕМ наука.
Са својим пројектима гостоваће и ОШ “Рашка” и ОШ “Сутјеска”.
Надамо се да ће одзив бити велики и да ћете са задовољством присуствовати овом инспиративном догађају!