Баљевац (Матична школа)

На осмогодишњем путовању званом школовање у својој  школи у Баљевцу доживех  много лепих тренутака.Моја школа није као друге. Она поносито стоји у самом језгру Баљевца, окружена зеленилом и пружа уточиште својим драгим посетиоцима.

Ова  велика школска зграда сведок је првих  страхова, правог другарства, похвала, несташлука, искрене љубави.  И поред чињенице да број ђака опада, успеси  на такмичењима нижу се као да нас има много . Ходници школе и даље су пуни деце  која  се  радују сваком одмору, али радо и уче јер ће за труд сигурно бити награђена.

Наставници нас  увек лепо упуте, а ми, препознавши  знаке и путоказе, стижемо до циља. Поносни су када чују да њихови бивши ученици напредују.Кроз разноврсне наставне и ваннаставне активности усавршавамо  своје знање, постајемо креативнији . Као што каже наша химна, учимо да бисмо били први и тако показујемо поштовање  према школи и  Панчићу.Са сигурношћу можемо рећи да ђаци из ове школе излазе са својим ставом, знањем и развијеним такмичарски духом.

Задовољство је бити део ове породице и свој таленат развијати управо у учионицама зграде која је можда налик  на многе. Она је ипак само једна, јединствена. Моја школа.