Добродошли на званичну веб презентацију Основне школе „Јосиф Панчић”

Дешавања

Новогодишњи пано

У сусрет новогодишњим празницима ученици наше школе са наставницом ликовне културе Јеленом Караџић су правили пано на тему зиме и нове године.

Ново грејање у ОШ “Јосиф Панчић” Биљановац

Издвојено одељење наше школе у Биљановцу је захваљујући донацији фирме Енерго РАС добило ново централно грејање. Директор наше школе се захвалио фирми Енерго РАС на помоћи у решавању проблема грејања у овој школи. Тим поводом организована је мала свечаност. Више о овоме у прилогу локалне телевизије Коперникус Рашка.

Едукација о превенцији насиља

Национална платформа за превенцију насиља које укључује децу – ЧУВАМ ТЕ организује бесплатне онлајн обуке за ученике, родитеље и запослене. Циљ онлајн обука на платформи Чувам те, јесте да ученицима, родитељима и запосленима на једноставан и поуздан начин омогући да стекну најважнија знања и компетенције из области превенције вршњачког насиља. Обуке је осмислило Министарство просвете, науке и технолошког развоја и садрже проверена знања и вештине које ће подићи компетенције све три групе на ову тему. Платформа интегрише интерактивне провере знања, систем награђивања и обукама можете приступити у било које време и са било ког уређаја.

“Јазавац пред судом”

У просторијама наше школе изведена је интерактивна представа “Јазавац пред судом”, Петра Коцића.

Интегрисани час – Будимо захвални

Уценици седмог и осмог разреда су учествовали у извођењу интегрисаног часа под називом Будимо захвални-Let’s be thankful.
У реализацији су учествовале наставнице енглеског језика Славица Мандић, историје Анђа Несторовић и грађанског васпитања Јелена Поповић.
Поред забавног приказа на енглеском језику -Turkey Dance – о Дану захвалности, ученици су говорили и о коренима културе и традиције земље чији језик уче и његовом значају.