Добродошли на званичну веб презентацију Основне школе „Јосиф Панчић”

Дешавања

Будући прваци у нашој школи

Будући прваци су 24.4.2024.посетили нашу школу и у оквиру те посете заједно са червртацима и њиховом учитељицом реализовали радионицу ,,Ускршње јаје”.

Пласман на републичко такмичење

Пошто је освојила прво место на Окружном такмичењу из српског језика и језичке културе, ученица седмог разреда Софија Алексић припрема се за Републичко такмичење које ће се одржати 25. маја у Тршићу.
Срећно!

Пажљивкова смотра

У организацији Агенције за безбедност саобраћаја и Министарства просвете, ове године трећи пут по реду, одржава се пројекат Пажљивкова смотра, чији је циљ да деца кроз такмичење, забаву и игру на лак начин науче да се безбедно крећу у саобраћају. У нашој општини је ово прва година. Након одржаног школског нивоа, где су учествовали сви ученици 1. и 2. разреда, сада је дошао ред да се екипе свих школа наше општине такмиче једни против других. Деци су на програму били различити типови игара прилагођени њиховом узрасту, екипе су давале одговоре на питања, показавши да је циљ овог такмичења постигнут, а то је унапређење њиховог знања о саобраћају. Кроз реализацију пројекта засигурно је ниво саобраћајног образовања и васпитања деце подигнут на завидан ниво.

Општински ниво такмичења, одржан је 25. априла 2024. године у Дому културе у Рашки. Сваку екипу чинило је по четири ученика. Агенција за безбедност саобраћаја је за показано завидно знање, наградила све малишане вредним наградама. Ученици првог разреда наше школе пласирали су се на републички ниво такмичења.

Свим екипама наше оштине желимо успех на следећем нивоу такмичења.

 

Светски дан књиге, 23. април

У Основној школи ,,Јосиф Панчић” и ове године обележен је Светски дан књиге и ауторских права.

Ученици осмог, седмог и шестог разреда разговарали су о књигама на језику Вилијема Шекспира.

Час је замишљен као ТВ емисија која је уз водитеља ( наставница енглеског језика Славица Мандић), госте ( ученици и наставница Оливера Никић), преводиоца ( Лена Јемуовић) имала и публику ( ученици, наставници, педагог, психолог и директор).

Разговарали смо о књигама и компјутерима.Истакли смо да читање књига оплемењује, да нам компјутери могу бити корисни, уколико не проводимо доста времена испред екрана.Сетили смо се Сервантеса и Шекспира, као и других значајних писаца, а пре свега, закључили куда нас све може одвести књига.

За ову прилику осмишљен је пано који се налази у трпезарији школе где је час и реализован.

Наши спортисти…

Наша школа се може похвалити добрим спортистима. Они су наш понос и трудимо се да навијамо за њих и подржимо их у њиховим спортским успесима.
Одбојкашица ЖОК,, Рудар” из Баљевца, Анита Јелић је једна од њих.
Ученица 8/2 одељења из Брвеника пример је успешног ученика и доброг спортисте. Уз велики труд на тренинзима и несебично залагање успела је да са својим одбојкашким клубом постигне велики успех.
У суботу, 20.4.2024.,у спортској хали у Баљевцу, одиграна је баражна утакмица за државно првенство између ЖОК,, Рудар” из Баљевца и ЖОК,, Млади радник” из Пожаревца.
Одбојкашице ЖОК,, Рудар” успеле су да уз велику борбу победе противника резултатом 3:0.
Ученица наше школе, Анита Јелић одлично је играла и допринела победи свог тима.
Овом победом, Анитина екипа пласирала се у топ 8 екипа на државном првенству Србије.
Поносни смо на ученицу наше школе и држимо јој палчеве за будуће победе.

Дан планете Земље

22.април-Дан планете Земље који се обележава од 1971.године са циљем подизањем свести код свих људи и генерација о заштити животне средине и очувања планете за будуће нараштаје.
Наша школа сваке године обележава овај важан датум,па тако и ове године. Јасно нам је да време измиче и да је потребно радити на очувању планете,јер воде и ваздух се загађују,земљиште прекрива пластични и други отпад, угрожен је живи свет, а у њему и ми.
Зато смо ми дали мали допринос очувању планете .Ученици 7/2 и 6/1 заједно са наставницом географије Милицом Диздаревић су уредили пано у холу школе под слоганом “Време је да размислимо”
Зар није?

Екскурзија ученика 7. и 8. разреда

Ученици седмог и осмог разреда провели су три дана на екскурзији у периоду 16- 18. 4. 2024. године.Ове године упознали су Вишеград и Требиње.Имали су прилику да виде и Овчарско- кабларску клисуру, манастир Тврдош, као и Херцеговачку Грачаницу.
Уживали су у прелепом Требињу, а видели су и друге знаменитости.
Ову екскурзију свакако ће памтити и по добром расположењу и дружењу.