Светски дан телекомуникација и информационог друштва

Светски дан телекомуникација и информационог друштва обележава се 17. маја сваке године. Овај дан је установљен у циљу подизања свести о важности информационих и комуникационих технологија и њиховог доприноса друштвеном и економском развоју.

Светски дан телекомуникација и информационог друштва је прилика да се промовишу иновативна решења, да се размене идеје и искуства у области телекомуникација и информационих технологија, да се подигне свест о њиховом значају и да се укаже на то како ове технологије могу да допринесу унапређењу живота људи широм света.

Ученици осмог разреда издвојеног школског места Брвеник на часу Информатике и рачунарства решавајући квиз поновили су научено из ове области.

Осим што омогућавају брзо и ефикасно комуницирање међу људима, информационе и комуникационе технологије имају и кључну улогу у развоју пословања, образовања, здравства, културе, забаве и других области. Светски дан телекомуникација и информационог друштва подсећа нас на то да су ове технологије саставни део наше свакодневице и да је важно да се развијају и унапређују како би се омогућио још већи напредак друштва.

Објављено у Дешавања